Artikler

Marnardal: Verdensdagen og stressmestringskurs høsten 2014

verdensdag_psyhelVi kan tilby stressmestringskurs denne høsten! Kurset går over 4 tirsdagskvelder fra kl. 17.30- 19.30. Første kurskveld er tirsdag  21.10. Så har vi de andre kurskveldene: 28.10., 11.11., og 18.11. Velkommen!

Verdensdagen for psykisk helse 2014 handler om hverdagsstresset. – Vi stresser så mye at vi står i fare for å bli syke. Verdensdagen for psykisk helse vil i 2014 jobbe forebyggende og sette fokus på balansen mellom aktivitet og hvile, forteller prosjektleder Rune Helland til www.verdensdagen.no.

Få med deg Verdensdag for psykisk helse i Marnardal på onsdag den 15.10. kl. 18.30- 20.30 i Vestibylen på Marnar ungdomsskole.

Det har også blitt en liten forandring på timeplanen denne høsten. Trening i sal er nå på onsdager kl. 17.00- 18.00 i stedet for torsdag. Se kalenderen på Marnardal sin side her.

Hilsen Friskliv Marnardal.

Nye anbefalinger fra NNR

natur1De nordiske næringsstoffanbefalingene NNR (Nordic Nutrition Recommendations) har kommet med nye anbefalinger for kosthold og aktivitet. Det er lagt vekt på god matkvalitet og et helhetlig kosthold i rapporten, som også gir nye anbefalinger når det gjelder fysisk aktivitet. 30 min/dagen med moderat aktivitet er nå erstattet med minst 150 min/uke av moderat intensitet eller minst 75 min/uke med høy intensitet eller en kombinasjon av moderat og høy intensitet.

NNR er det viktigste referansepunktet for de nasjonale kostrådene og aktivitetsanbefalingene. De oppdateres hvert 8. år og danner også grunnlaget for det nordiske Nøkkelhullsmerket.

Ønsker du å holde deg oppdatert med aktualiteter NNR kan du gjøre det her: http://www.norden.org/no/tema/nordic-nutrition-recommendation